10 hely, ahol tilos az okosszemüveg

By | 2013-10-01

Még meg sem jelent a Google okosszemüvege, de máris sok helyről kitiltották. Hazánkban erre még nincs példa, de más országokban már sorra születnek az olyan törvények és szabályok, amik korlátozzák az ilyen eszközök viselését.

Google Glass használat

Nézzük, hogy melyek is azok a helyek, ahol valószínűleg nem viselhetünk majd okosszemüveget:

 

10. Bankok és automaták

A bankoknál és a bankautomatáknál nagyon fontos a személyes adatok biztonsága. Senki se szeretné, ha valaki a háta mögé lopózva lefilmezné a PIN-kódját, vagy egyéb fontos adatait.

 

9. Sportesemények és koncertek

Ezeken a helyeken gyakran alapból is tilos rögzíteni az eseményt, ezért sokszor ki vannak tiltva a kamerák. Mivel egy okosszemüveggel bármikor készíthetünk videót vagy fotót, így ahonnan a kamera ki van tiltva, ott jó eséllyel a Google Glass is tilos lesz.

 

8. Mellékhelységek és öltözők

Ezt talán nem kell túlmagyarázni. Senki sem szeretné, hogy ezeken a helyeken levideózzák.

 

7. Mozik

A mozikban egyáltalán nem lehet videóra venni a filmeket különböző szerzői jogi problémák miatt, így minden videózásra alkalmas eszköz használata tilos, márpedig egy okosszemüveggel elég könnyű bármit is lefilmezni.

 

6. Autók

Korábbi cikkünkben volt már róla szó, hogy sok országban tilos lesz Google Glass-ban vezetni, mivel ez elvonhatja a sofőr figyelmét.

 

5. Kórházak

A kórházakban nagyon fontos a betegek magánéletének tiszteletben tartása, így jó eséllyel itt sem használhatjuk majd a Glass-t.

 

4. Osztálytermek

A legtöbb tanórán nem szabad mobiltelefont használni, és valószínűleg az okosszemüveget sem fogják jó szemmel nézni a tanárok.

 

3. Sztriptíz bárok

Az ilyen klubokban általában már a bejáratnál leellenőrzik, hogy a bemenni kívánó személynél nincs-e felvétel készítésére alkalmas eszköz, és így jó eséllyel okosszemüveget sem vihetünk be.

 

2. Kaszinók

A kaszinókban minden óvintézkedést megtesznek, hogy minimálisra csökkentség a csalók esélyeit, így ki vannak tiltva a felvétel készítésére alkalmas eszközök. Néhány amerikai kaszinóban már most tiltó listán szerepel a Google Glass is.

 

1. Kocsmák, bárok

Néhány bárban is tilos már az okosszemüveg viselése, ugyanis ezzel próbálják meg védeni a többi fogyasztót attól, hogy esetleg kellemetlen felvételek készüljenek róluk a tudtuk nélkül.

 

forrás: http://www.searchenginejournal.com/top-10-places-that-have-banned-google-glass/66585/

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.