Tag Archives: adatok

Képeken a Google Glass új kiadása

Mostanában hatalmas volt a csend a Google okosszemüvege körül, egyre többen kezdték azt gondolni, hogy a keresőóriás végleg leállt a fejlesztéssel. Szerencsére erről szó sincs. Nemrég az amerikai FCC hivatal jóvoltából kikerült egy jó adag kép a Google Glass legfrissebb kiadásáról, ami az Enterprise Edition nevet viseli: Az új kiadás állítólag már Intel Atom processzorral… Read More »

Így változott a Google okosszemüvege egy év alatt!

A felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztik a Google Glass-t, és az utóbbi egy évben elég sok módosítás, javítás történt. Ezekből szemezgetünk most. A legújabb okosszemüvegek például már 2GB RAM-mal jönnek, ami duplája a korábbinak, továbbá az akkumulátor élettartama is 20 %-kal nőtt. A hang alapú keresés szintén gyorsabb lett, nagyjából 10%-kal. Többször is kaptunk már… Read More »

Jön a Google Glass 2.0!

A Google bejelentette az okos szemüvegének második kiadását, és már azt is tudjuk, hogy hogyan fog kinézni. Az új modell legnagyobb újítása egy leválasztható fülhallgató, amivel úgy is használhatóvá válik a Glass, hogy közben nem zavarunk másokat. A fülhallgató egyébkén csak egyoldalas, azaz nem zenehallgatásra való, de például egy videóhívásnál vagy navigációnál jól jöhet, ha… Read More »

Google Glass kérdések és válaszok

A Google közzé tett egy kérdés-válasz gyűjteményt, amiben elmagyarázza, hogy miért is fejlesztették ki a Google Glass-t és mire lehet majd használni. Ezen kívül még sok más gyakran ismételt kérdésre is választ adnak. Összefoglaló és link a bejegyzésben, olvass tovább!

Szétszedték a Google Glass-t

Szétszedték a Google legújabb készülékét, a Google Glasst. Nincs semmi nagy meglepetés, egy átlagos okostelefont rejt az okosszemüveg. Mint kiderült, az okosszemüvegben lévő alkatrészek szinte teljesen megegyeznek egy okostelefon alkatrészeivel, és a legnagyobb különbség az elrendezés. Az okosszemüveg formája miatt itt máshogy kellett összepakolni a részeket, ami jól látható az alábbi képen. Olvass tovább a… Read More »

Így működik a Google Glass

Itt egy nagyon jó kis infógrafika arról, hogy hogyan is működik a Google Glass, és hogy milyen részekből áll. Azt is megtudhatjuk belőle, hogy hogyan működik a kijelző, ami tulajdonképpen egy mini projektor egy prizmával kombinálva. Forrás és nagyobb méret itt.