Tag Archives: fotózás

Így változott a Google okosszemüvege egy év alatt!

A felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztik a Google Glass-t, és az utóbbi egy évben elég sok módosítás, javítás történt. Ezekből szemezgetünk most. A legújabb okosszemüvegek például már 2GB RAM-mal jönnek, ami duplája a korábbinak, továbbá az akkumulátor élettartama is 20 %-kal nőtt. A hang alapú keresés szintén gyorsabb lett, nagyjából 10%-kal. Többször is kaptunk már… Read More »

Már kacsintással is fotóz a Google okosszemüvege

A legutolsó Google Glass frissítés több újítást is hozott. Van már például teljes Hangouts támogatás és videó feltöltés YouTube-ra, de a legérdekesebb új funkció mindenképpen a kacsintással történő fotózás. Az új fotózási mód nagyban leegyszerűsíti a fénykép készítés folyamatát, hiszen nem kell parancsszavakat kiadnunk. Persze komoly adatvédelmi aggályokat is felvet a dolog, hiszen gondoljunk csak… Read More »

Új funkciók a Google Glass kamerájában

Néhány szerencsés ember már rendelkezik ilyen okosszemüveggel, és nekik már meg is jelent egy új frissítés, amivel jobb képet tudnak készíteni. Az okosszemüveg havi frissítésének köszönhetően a kamerája új funkciókat kap. A legutóbbi frissítés ugyanis elérhetővé teszi a nagy dinamikatartományú képek elkészítését (HDR). A HDR technológiának köszönhetően egy képen belül a világosabb és sötétebb területeket… Read More »