Tag Archives: jogszabályok

Először bírságoltak a Glass miatt

Sokszor volt már róla szó, hogy mennyi helyen lesz majd tilos a Glass, illetve volt külön cikk az autóvezetés közbeni használatról is. Most pedig a hírek szerint megszületett az első bírság, amit a Google szemüveg miatt szabtak ki. Az eset Kaliforniában történt, ahol a rendőr azért büntette meg a sofőrt, mert okosszemüveget viselt vezetés közben.… Read More »

10 hely, ahol tilos az okosszemüveg

Még meg sem jelent a Google okosszemüvege, de máris sok helyről kitiltották. Hazánkban erre még nincs példa, de más országokban már sorra születnek az olyan törvények és szabályok, amik korlátozzák az ilyen eszközök viselését. Nézzük, hogy melyek is azok a helyek, ahol valószínűleg nem viselhetünk majd okosszemüveget:   10. Bankok és automaták A bankoknál és a… Read More »

Nem lehet majd okosszemüvegben vezetni?

A Google Glass 2013 végén, vagy a következő év elején kerül majd kereskedelmi forgalomba, és valószínűleg a mobiltelefonokhoz hasonlóan tilos lesz vezetés közben használni, mivel jelentős figyelemelterelő hatása van, ami balesetveszélyes. A brit közlekedési minisztérium már most közölte a tiltás tényét, de az Egyesült államokban is készülőben van hasonló törvény. Németországban nincs konkrétan a készülékre vonatkozó… Read More »