Tag Archives: kihívó

Okosszemüveget készít a Lenovo!

Egyre több gyártóról lehet olyan híreket vagy pletykákat hallani, hogy az okossszemüvegek piaca felé kacsingatnak. Legutóbb a Lenovo jelentette be, hogy egy ilyen eszközt készít. A Lenovo C1 néven futó készülékről önmagában elég keveset tudunk, de mivel ez a Vuzix M100-as modell átdolgozott változata lesz, ezért sejthető pár dolog. Az M100 egy 1GHz-es OMAP4460 processzorral rendelkezik,… Read More »

Jön a Samsung Galaxy Glass

Korábban írtunk már róla, hogy a Samsung is beszállna az okosszemüveg piacra, és most be is igazolódtak a pletykák. A hírek szerint 2014 szeptemberében, az IFA kiállításon fogják bemutatni a Galaxy Glass-t, ami úgy néz ki, hogy erősen fog hasonlítani a Google okosszemüvegére. forrás: sammobile

A Samsungot is érdeklik az okos szemüvegek

Az okosóra után okosszemüveget is készítene a Samsung. Ez onnan tudható, hogy már korábban beadtak egy szabadalmi kérelmet egy olyan eszközre, ami szemüveg kialakítással rendelkezik, az átlátszó lencsén különböző információkat tud  megjeleníteni és hívások bonyolítására is alkalmas. Ha tényleg elkészül a fejlesztés, akkor a nagy népszerűségnek örvendő Samsung akár egy komoly Google Glass alternatívát is… Read More »

A Microsoft is beszállhat az okosszemüveg piacra

A legfrissebb hírek szerint a Microsoft a Google Glass-hoz hasonló okos szemüveget tesztel mostanában. A Wall Street Journal forrása szerint már kész a prototípus. A pletykák szerint a cég korábban több keleti alkatrészgyártó céget is megkeresett, akik például a kamerát vagy más fontos részét gyárthatják később az új okosszemmüvegnek. Azt még nem tudni, hogy végül eljut-e… Read More »

A Recon Jet okosszemüveg

Néhány hónapja már lehet tudni, hogy a Recon Instruments saját okos szemüveggel készül, ami a Recon Jet nevet viseli. Már elég sok mindent lehet tudni a kihívóról, például azt, hogy kétmagos 1GHz-es Cortex-A9-es processzorral jön, amit 1GB DDR2 RAM és 8GB háttértár kísér.  Emellett lesz még benne GPS, Wifi, egy 720p-s HD kamera, és sok… Read More »

Új kihívó: GlassUp

Új kihívója van a Google okos szemüvegének, ami a GlassUp nevet viseli. Az elképzelés Olaszországból származik, de még egyáltalán nem biztos a jövője, ugyanis a Google egyedüli joggal akar rendelkezni a “Glass” szó használatára a hordható számítástechnikai eszközök körében. Ebben az ügyben tehát még jogviták várhatóak, mivel a Google indoklása szerint az új GlassUp szemüveg… Read More »