Tag Archives: tiltás

Már külön okosszemüveg tiltó jelzések is vannak

Arról már többször olvashattunk, hogy rengetek helyen tiltják a Google Glass viselését. Ilyenek például a mozik, a koncertek, a bankok, az öltözők, vagy éppen a kaszinók és a szórakozóhelyek. Ha valaki egy ilyen helyet felügyel, és fel akarja hívni a figyelmet a tiltásra, akkor külön jelzések is rendelkezésre állnak, amiket elég csak kinyomtatni és kitenni… Read More »

Kitiltották a Glass-t a brit mozikból!

Múlt hét óta kapható a Google Glass az Egyesült Királyságban, de máris száműzték a legtöbb moziból. Az okosszemüveg viselése nem csak a film vetítése közben tilos, hanem előtte és utána is. A tiltás legfőbb oka természetesen, hogy senki ne rögzíthesse a filmeket. Persze mi ezt azért kicsit túlzásnak érezzük, hiszen a Google Glass akkumulátora nagyjából… Read More »

Éttermi incidens a Google-szemüveggel

Egyre több incidens történik a Google-szemüveggel kapcsolatban. Korábban már beszámoltunk arról, hogy mennyi helyen lehet majd tilos az eszköz, illetve hogy egy autóvezetőt megbírságoltak a Google Glass miatt. Most a Seattle-i Lost Lake Cafe & Longue étteremben kerültek összetűzésbe az egyik vendéggel. Nick Starr korábban már többször járt a helyen okosszemüveget viselve, a legutóbbi alkalommal azonban felszólította… Read More »

Először bírságoltak a Glass miatt

Sokszor volt már róla szó, hogy mennyi helyen lesz majd tilos a Glass, illetve volt külön cikk az autóvezetés közbeni használatról is. Most pedig a hírek szerint megszületett az első bírság, amit a Google szemüveg miatt szabtak ki. Az eset Kaliforniában történt, ahol a rendőr azért büntette meg a sofőrt, mert okosszemüveget viselt vezetés közben.… Read More »

10 hely, ahol tilos az okosszemüveg

Még meg sem jelent a Google okosszemüvege, de máris sok helyről kitiltották. Hazánkban erre még nincs példa, de más országokban már sorra születnek az olyan törvények és szabályok, amik korlátozzák az ilyen eszközök viselését. Nézzük, hogy melyek is azok a helyek, ahol valószínűleg nem viselhetünk majd okosszemüveget:   10. Bankok és automaták A bankoknál és a… Read More »

Nem lehet majd okosszemüvegben vezetni?

A Google Glass 2013 végén, vagy a következő év elején kerül majd kereskedelmi forgalomba, és valószínűleg a mobiltelefonokhoz hasonlóan tilos lesz vezetés közben használni, mivel jelentős figyelemelterelő hatása van, ami balesetveszélyes. A brit közlekedési minisztérium már most közölte a tiltás tényét, de az Egyesült államokban is készülőben van hasonló törvény. Németországban nincs konkrétan a készülékre vonatkozó… Read More »