Tag Archives: videó

Európában is megjelent a Google Glass!

Eddig csak az USA-ban volt kapható hivatalosan a Google okosszemüvege, de most már az Egyesült Királyságban élők is csatlakozhatnak az Explorer programhoz! A bővítés tehát csak egyetlen országot érint, de ez mégiscsak Európában van és közelebb van hozzánk, mint az Egyesült Államok. Az érdeklődők egyébként ki is próbálhatják majd a Glasst  június 27-28-án Londonban, de… Read More »

Ilyen a Google-szemüveg emberi oldala

Sokan szkeptikusak az okosszemüvegekkel kapcsolatban, sok helyről ki is lesz tiltva, ráadásul ha valaki egy ilyen eszközt hord a fején az utcán, akkor a legtöbben még furcsán néznek rá. Van azonban emberi oldala is a Glassnak, és erre próbálja felhívni a figyelmet a Google legújabb reklámja. A főszerepben az apukák állnak, akik ezzel az eszközzel… Read More »

Google Glass Titanium Collection

Hamarosan megjelenik a Google Glass Titanium Collection, ami valójában olyan új kereteket jelent, amik dioptriás lencsével is használhatók. Ezzel megnyílik a lehetőség a szemüvegesek előtt is, hogy zavartalanul használhassák a Glass-t. A Titanium a keretek anyagára utal, tehát jó eséllyel nagyon tartósak és strapabírók lesznek. Ezekre csavarral lehet majd a készüléket rögzíteni. Egyébként hasonlóan az… Read More »

Versenyezz magaddal! – érdekes alkalmazás sportkedvelőknek

Eddig kevés olyan alkalmazás van a Google okosszemüvegére, amire annyira jó és érdekes, hogy rengeteg embert magával ragad. Most azonban egy olyan app van készülőben, amit sportolóknak, sportkedvelőknek szánnak, és az a lényege, hogy magunk ellen tudunk versenyezni. Pontosabban egy vagy több korábbi teljesítményünkhöz tudjuk mérni, hogy hogyan is állunk éppen, és ez rengeteg motivációt… Read More »

Részletes Google Glass teszt videó

A Google okosszemüvegének béta változatát, azaz az Explorer Edition-t már jó ideje megkapták azok, akik előrendelték 1500 dolláros áron. Pár napja megjelent egy részletes tesztvideó az egyik szerencsés tesztelő jóvoltából. Sok minden kiderül a videóból, ami sajnos angol nyelvű, de azért érdemes mindenkinek megnéznie. Néhány érdekesebb infót azért kiemelünk: A Google Glass szinte semmire sem… Read More »

Egy letartóztatást örökítettek meg a Google szemüveggel

Chris Barrett, aki egyébként dokumentumfilmek készítésével foglalkozik, úgy gondolta, hogy élesben is leteszteli a Glass videózási képességeit. Így hát nekiindult városa egyik forgalmas sétálóutcájának, miközben a szemüvegbe épített kamerával folyamatosan rögzített mindent amit látott. Eredetileg persze az ünnepi forgatag megörökítése volt a cél, de legnagyobb meglepetésére egy utcai verekedésbe botlott. Vagyis pontosabban csak a végére,… Read More »

Így használd a Google Glass-t

Kereskedelmi forgalomban még nem kapható a Google okosszemüvege, de a cég már csinált hozzá egy rövid, 1 perces oktatóvideót, amiben bemutatja, hogy hogyan is használhatjuk ezt az eszközt. A hangvezérlés ugyan kimarad a videóból, de megtudhatjuk, hogy hogyan is néz ki a Google Glass főképernyője, és a timeline-nak nevezett felület, valamint arra is fény derül,… Read More »

Nézd meg, hogy milyen a Google Glass használat közben

Sok képet és videót láthattunk már a Google Glass-ról, de ezek nagyrészt csak azt mutatják be, hogy hogyan néz ki az okosszemüveg kívülről. Biztos sokan kíváncsik arra is, hogy milyen használni ezt az eszközt. A cikkben bemutatott videó nagyon jól szemlélteti, hogy mit is látunk akkor, ha a fejünkön van a Google okosszemüvege. A videó… Read More »