Google Glass ár és vásárlás

Friss Google Glass vásárlási információk az oldalon. Ne maradj le a lehetőségekről, és tudd meg, hogy hol és mennyiért lehet a Google okosszemüvegét megvenni!

Glass

A legelső lehetőség a Glass megvásárlására az Explorer program volt, aminek keretében 10 ezer ember juthatott hozzá a Google okosszemüvegének első verziójához. Ennek az Explorer Edition-nek az ára 1500 dollár volt, ami nem kevés: átszámolva nagyjából 340 ezer forint. Ez a lehetőség persze csak az Egyesült Államokra vonatkozott, és nemhogy hazánkban, de még Európában sem volt elérhető.

google-glass-2.0

2013 végén jött a folytatás, azaz a Google Glass Explorer Edition 2.0, aminek fő újítása az egyoldalas fülhallgató. Az ár itt is változatlan, azaz 1500 dollár, azonban a lehetséges tesztelők számát kibővítették 30 ezerrel, mégpedig úgy, hogy minden korábbi résztvevő további 3 személyt hívhatott meg a programba. Ez a lehetőség egyébként most is él, de még mindig csak az Egyesült Államokban, ráadásul meghívó is kell hozzá.

Mikor lesz ténylegesen kapható?

A kereskedelmi forgalomban való megjelenés idén, azaz 2014-ben várható, de azt még nem lehet tudni, hogy mennyi lesz a Google Glass ára. Korábban voltak olyan pletykák, hogy 299 dollárba fog kerülni, ami nagyon kedvező lett volna, de már biztosan lehet tudni, hogy nem lesz ennyire olcsó. Sajnos jó esély van rá, hogy az 1500 dollárhoz közelebb lesz a végső ár. És persze ez még mindig nem Európára vonatkozik, hiszen arról semmilyen információ nincs, hogy kontinensünkön mikor várható a Google okosszemüvege.

Frissítés: Már hivatalosan is kapható a Google Glass, de csak az USA-ban. Az ára továbbra is 1500 dollár. Részletek ebben a cikkben.

Frissítés 2: Már az Egyesült Királyságban is megvehető a Google okosszemüvege. Részletek itt.

Akkor nincs is lehetőségem Magyarországon Google Glass-t vásárolni?

De, hazánkban is be lehet szerezni az eszközt. Sokan vannak, akik részt vettek az Explorer programban, és utána eladják az okosszemüveget, például haszonszerzés céljából. Az eBay-en sok eladó készülék van az első és a második verzióból is, érdemes szétnézni, biztosan találunk olyat, ahol Magyarországra is szállítanak. Persze ez nem lesz olcsó, jellemzően 1500-2500 dollár körül alakul az ár, ami átszámolva kb. 340-550 ezer Ft, és ez még nem tartalmazza a postaköltséget. Ha tehát valaki mindenképpen akar magának egy Google Glass-t hazánkban, akkor az megoldható, de mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

glass-vasarlas

Ha hasznosnak vagy érdekesnek találtad a cikket, akkor oszd meg az ismerőseiddel is!