Google Glass kérdések és válaszok

By | 2013-07-07

A Google közzé tett egy kérdés-válasz gyűjteményt, amiben elmagyarázza, hogy miért is fejlesztették ki a Google Glass-t és mire lehet majd használni. Ezen kívül még sok más gyakran ismételt kérdésre is választ adnak.

glass

Összefoglaló és link a bejegyzésben, olvass tovább!

 

Az összes válasz itt érhető el angolul.  A lényeget pedig a bejegyzés további részében olvashatjátok:

 

Mi is valójában a Google Glass?

Képzeljünk el egy szemüveget, ami kiegészül egy miniatűr számítógéppel és egy kis kijelzővel, és ez gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a minket körülvevő világ felfedezését és megosztását más emberekkel. A legjobb dolog az egészben, hogy használatához nincs feltétlenül szükség a kezünkre, és így sokkal szabadabbak lehetünk, ráadásul nem vonja el az eszköz a figyelmünket más dolgokról.

 
Mire jó a Google Glass?

  • Keresés – Segít, ha le kell fordítanunk egy kifejezést vagy néhány mondatot egy másik nyelvre, ha gyorsan ki kell számolnunk valamit (pl. pénzváltás). Ezenkívül akármilyen más konkrét kérdésünk van, megpróbál választ adni rá a Google kereső segítségével.
  • Navigáció – Azonnali, gyors navigációt tesz lehetővé ha úton vagyunk. Csak be kell mondani a célhelyet és már indulhatunk is.
  • Gmail és naptár – Megnézhetjük az email-eket, vagy a naptárba bejegyzett eseményeket.
  • Telefon és SMS – A Google Glass-t csatlakoztathatjuk bluetooth-on keresztül a telefonunkhoz, és így egyszerűbbé válik a telefonálás, vagy az SMS-ek küldése és fogadása. Elég ha bemondjuk annak a nevét akit hívni szeretnénk, vagy akinek SMS-t akarunk küldeni és nem kell a mobilunkkal bajlódni. SMS-nél be is diktálhatjuk az üzenetet.
  • Fotó, videó, videóhívás – Készíthetünk fényképeket és videókat, amiket a többi funkcióhoz hasonlóan hangutasítással tudunk kezelni. Ezeket utána megoszthatjuk az ismerőseinkkel, de akár nézegethetjük a korábbi felvételeinket is. Lehetőség van videóchat-re is, ami nagyon látványosan és szépen működik az eszközön.
  • Sok más funkció is lehetségessé válik a későbbiekben és csak az alkalmazásfejlesztők kreativitása szab határt.

 
Takarja-e a kijelző a szemünket?

Nem. A kijelző a jobb szemünk fölött helyezkedik el, így nem zavarja a kilátást és a másokkal való szemkontaktus felvételét. Csak akkor látjuk, amikor szükségünk van rá, és akkor is bizonyos fokig átlátszó, egyébként pedig minimálisan van jelen a látóterünkben.

 

Csak pár kérdést emeltünk ki, sok mindenre választ kapunk még a Google kérdés-válasz oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.