Már böngészhetünk is a Google Glass-on

By | 2013-07-13

A Google okosszemüveg legutóbbi frissítése már tartalmaz egy webböngészőt is, amivel most már szabadon böngészhetünk a világhálón. Egyenlőre az egyetlen lehetőség a böngészésre, hogy hangvezérléssel rákeresünk egy kifejezésre, ezután megjelenik a Google kereső első 7 találata, majd ezek közül megnyithatjuk a nekünk tetszőt. Ezután tetszés szerint navigálhatunk a weblapon.

Böngészés

Ha érdekel, hogy hogyan is működik az okosszemüveg böngészője, olvasd tovább a cikket!

 

A böngészőről

Mivel a böngésző legfőképpen a Androidos telefonokban található programra épül, ezért ez is a mobilos böngészők közé tartozik. Tehát ha van a meglátogatni kívánt weboldalnak mobilos változata, akkor az fog alapértelmezetten megjelenni. Ez egy jó hír mivel a mobilos honlapok általában egyszerűbb elrendezésűek, és könnyebben olvashatók.

A weblapok először mindig teljes képernyős módban jelennek meg, azaz az egész weboldalt látjuk teljes szélességében. Ha lefele vagy felfele akarunk görgetni az oldalon, akkor a szemüveg oldalán található touchpad-el tudjuk ezt megtenni. Egyszerűen csak érintsük meg, majd húzzuk az ujjunkat jobbra vagy balra a görgetéshez. Ha ugyanezt a mozdulatot végezzük el, de egyszerre két ujjunkat használjuk, akkor tudjuk nagyítani és kicsinyíteni az oldalt.

Az oldalon rá is kattinthatunk bármilyen linkre, de ez már elég érdekesen működik. Ha két ujjal megérintjük a touchpad-et, akkor megjelenik egy kurzor a képernyőn, majd a fejünket mozgatva tudjuk ezt a megfelelő irányba vinni. Ha rávittük a kívánt helyre a kurzort, akkor még egyszer megérintjük a touchpad-et, de most egy ujjal, és így tudunk kattintani. Erre a funkcióra még valószínűleg ráfér néhány módosítás, mivel jelenlegi állapotában nem lehet túl egyszerű és gördülékeny a használata.

A böngészőnek egyébként nincs semmilyen felhasználói felülete, csak a weboldalt látjuk és szükség esetén a kurzort.

 

Források, és bővebb infó:

A Google leírása az új frissítésről
Böngésző használata képekkel
Részletesebb cikk a böngészőről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.