Megjelent a KitKat frissítés a Glass-ra!

By | 2014-04-19

Egy komolyabb frissítés érkezett a Google okosszemüvegére, és ez már a legújabb Android 4.4-es verzión alapszik. Viszonylag sok újdonságot hoz az új szoftver, de sajnos olyan funkció is akad, amit kivettek belőle.

google-glass-kitkat

Az egyik nagyobb újítás az, hogy mostantól a fotók és videók csoportosítva kerülnek megjelenítésre, és így sokkal könnyebb lesz köztük navigálni. A másik fontos újdonság a Hangouts csevegőt érinti, mivel már ezen keresztül is tudunk majd képeket küldeni, illetve fogadni. Sokat javíthat majd a használhatóságon az is, hogy a hangparancsok aszerint lesznek sorba rendezve, hogy milyen gyakran használjuk őket, és így könnyebb lesz az éppen szükséges funkciót elérni. Ezeken kívül az üzemidőn is javít a KitKat frissítés, aminek mindenképpen örülni fognak a felhasználók.

Amit viszont nagyon sajnálunk, hogy a videóhívás lehetősége kikerült az új szoftverből. A Google azzal indokolta a döntést, hogy a videós beszélgetések szintje nem üti meg az elvárt szintet, ráadásul viszonylag kevesen is használták ezt a funkciót. Persze mi azért hozzátennénk, hogy többek között ez volt az egyik legjobb, legérdekesebb lehetőség a Glass-ban. Persze nem kell megijedni, valószínűleg visszakerül a videóhívás lehetősége egy későbbi frissítés során, ráadásul addig csiszolnak is majd ennek a minőségén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.