Mire lesz jó az okosszemüveg

By | 2013-07-03

Google Glass használatA Google Glass tulajdonképpen egy mini Androidos számítógép, különlegessége, hogy az egész egy szemüvegbe van építve. Egyik fő erőssége, hogy gond nélkül használhatjuk úgy is, hogy mindkét kezünk szabad, ezt pedig a hangvezérlés teszi lehetővé. Különböző hangutasításokkal tudjuk tehát elérni a funkciókat, így akár autóvezetés, motorozás, kerékpározás vagy szinte akármilyen más tevékenység alatt használhatjuk, mégpedig úgy, hogy nem kell elpillantanunk az útról, és még ki se takar semmit a kijelző a látótérből, mivel átlátszó.

Olvass tovább!

Az okosszemüveg fotók és videók készítésére is alkalmas a beépített kamerának köszönhetően. Eredetileg még arcfelismerő is lett volna benne, és így a szembe jövő ismerőseinkről azonnal több információhoz juthattunk volna, ezt a funkciót azonban letiltották a személyiségi jogok miatt. A fotó és videó készítési lehetőség azonban megmarad így is, és az elkészített anyagokat azonnal meg is oszthatjuk ismerőseinkkel az interneten keresztül.

A Google Glass-ban lesz még GPS is a helymeghatározáshoz és a navigációhoz, illetve természetesen nem maradt ki a mikrofon és a hangszóró sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.