Nagyot robbanthat a Google Glass új generációja

By | 2015-05-22

Eleinte hatalmas reményekkel indult a Google Glass, mostanában azonban egyre kevesebbet hallani a készülékről. Olyan pletykák is voltak, miszerint teljesen leállt a projekt, és nem is lesz folytatása, de szerencsére most egyértelműen kiderült, hogy szó sincs ilyesmiről.

Google Glass

A Google első okosszemüvege csak egy amolyan próbálkozás volt, nem arra szánták, hogy meghódítsa a világot, inkább csak a tapasztalatszerzés volt a cél. A magas ár ellenére azért akadtak olyanok, akik vettek a készülékből, és jó pár alkalmazás is elkészült rá, tehát semmiképpen sem mondható kudarcnak a projekt. Persze most még nem áll készen a világ arra, hogy egy ilyen eszköz berobbanjon, de hamarosan akár még ez is megeshet.

Ton Fadell, a Google Glass fejlesztéséért felelős részleg vezetője nemrég érdekes dolgokat mondott a keresőóriás terveiről. Kiderül, hogy bár mostanában nagy a csönd a készülék körül, a Google már dolgozik az új generáción, ami nagy durranásnak ígérkezik. A fejlesztők újragondolják az egész koncepciót, és igyekeznek majd egy sokkal jobban használható okosszemüveget letenni az asztalra.

glass-titanium

Márciusban egyébként már hallhattunk hasonlóan pozitív dolgokat a Google Glass-szal kapcsolatban. Akkor a Google vezetője, Eric Schmidt azt nyilatkozta, hogy egy olyan modellen dolgoznak, amit már mindennapi használatra szánnak. Ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan tényleg berobbanhatnak a köztudatba az okosszemüvegek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.