Nem lehet majd okosszemüvegben vezetni?

By | 2013-08-21

A Google Glass 2013 végén, vagy a következő év elején kerül majd kereskedelmi forgalomba, és valószínűleg a mobiltelefonokhoz hasonlóan tilos lesz vezetés közben használni, mivel jelentős figyelemelterelő hatása van, ami balesetveszélyes. A brit közlekedési minisztérium már most közölte a tiltás tényét, de az Egyesült államokban is készülőben van hasonló törvény.

Németországban nincs konkrétan a készülékre vonatkozó rendelkezés, de a közlekedési szabályok értelmében semmi nem zavarhatja a vezetőt sem a látásában, sem a hallásában. A Focus Online hírportál megkeresésére azt válaszolta a német szövetségi közlekedési minisztérium, hogy még nem végeztek konkrét kutatásokat az okos szemüveg figyelemelterelő hatásáról, így még döntés sem született arról, hogy lesz-e tiltás.

Egyébként az új szemüveg akár még hasznos is lehet vezetés közben a navigációs képességeinek köszönhetően, mivel így anélkül tudjuk nézni a térképet, hogy le kellene venni a szemünket az útról. A végső döntés persze a döntéshozóké lesz, és valószínűleg országonként is meg fognak oszlani a vélemények.

Vezetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.