Okosszemüveget készít a Lenovo!

By | 2014-07-29

Egyre több gyártóról lehet olyan híreket vagy pletykákat hallani, hogy az okossszemüvegek piaca felé kacsingatnak. Legutóbb a Lenovo jelentette be, hogy egy ilyen eszközt készít.

A Lenovo C1 néven futó készülékről önmagában elég keveset tudunk, de mivel ez a Vuzix M100-as modell átdolgozott változata lesz, ezért sejthető pár dolog.

vuzix-m100-smart-glasses

Az M100 egy 1GHz-es OMAP4460 processzorral rendelkezik, amihez 1GB RAM társul. Az Android 4.0.4-es verzió fut a készüléken, belső tárhelyből pedig 4GB-t van benne. Ezek mellett Wifi és Bluetooth is rendelkezésre áll. Ettől persze eltérhet majd a Lenovo okosszemüvege.

A Vuzix M100 egyébként elég egyedi formával rendelkezett, mint ahogy az a fenti képen is látható. Ezzel szemben a Lenovo készüléke inkább egy Google Glass klónnak tűnik az első prototípus alapján. Érdekesség egyébként, hogy az új okosszemüveg akkumulátora nem a szárban található, hanem a nyakunk köré kerül.

lenovo-c100

A Lenovo C1-ről októberben derülhet majd ki több részlet, de az áráról már van némi sejtésünk, ugyanis a fejlesztői verziója 8000 jüanba kerül majd kínában, ami átszámolva nagyjából 300 ezer Ft. Ez már majdnem megegyezik a Google Glass árával, tehát erősen kérdéses az új kihívó sikere.

One thought on “Okosszemüveget készít a Lenovo!

  1. Pingback: Allwinner Glass: A Google okosszemüvegének kínai kihívója!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.