Szétszedték a Google Glass-t

By | 2013-07-03

Szétszedték a Google legújabb készülékét, a Google Glasst. Nincs semmi nagy meglepetés, egy átlagos okostelefont rejt az okosszemüveg.

Mint kiderült, az okosszemüvegben lévő alkatrészek szinte teljesen megegyeznek egy okostelefon alkatrészeivel, és a legnagyobb különbség az elrendezés. Az okosszemüveg formája miatt itt máshogy kellett összepakolni a részeket, ami jól látható az alábbi képen.

Google Glass szétszedve

Olvass tovább a részletekért!

Maga a készülék két fő részből áll: van egy titán keret, és egy tok amibe az összetevők kerülnek. A chipset egy TI OMAP 4430-as, amiben egy kétmagos 1GHz-es Cortex-A9-es processzor és egy PowerVR SGX540 grafikus chip található. Van még egy 16 GB-os SanDisk memória, egy 5 megapixeles kamera és még egy Synaptics érintésvezérlő is megtalálható a szemüvegben. Ami viszont különbözik, az a 640×360 pixel felbontású kijelző. Ez valójában egy mini projektor ami egy prizmára vetíti rá a képet.

Google Glass szétszedve

Nem esett még szó az akkumlátorról, ami a szemüveg egyik szárának a végén lesz található. Az információk szerint egyébként egy 570 mAh-es 2,1 Wh-s egycellás akkuról van szó, ami nagyjából egy napi aktív használatra lesz elegendő. A töltés egy szabványos microUSB porton keresztül lesz lehetséges, sok más Androidos készülékhez hasonlóan.

További képek a szétszedésről:

Google Glass szétszedveGoogle Glass szétszedveGoogle Glass szétszedveGoogle Glass szétszedveGoogle Glass szétszedveGoogle Glass szétszedve

Akiknek pedig az információkat köszönhetjük: Star Simpson és Scott Torborg, ők voltak azok akik ilyen apró darabokra szétszedték a Google okosszemüvegét, majd ezután sikeresen össze is rakták úgy, hogy problémamentesen működjön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.